Zalk en 75 jaar bevrijding

Beste dorpsgenoten,

Woensdag 18 maart hoorden wij dat de gemeente Kampen alle festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid heeft afgeblazen. Voor ons ook reden om 75 jaar vrijheid Zalk niet door te laten gaan. Indien mogelijk zullen we het op een ander tijdstip alsnog vieren. Jammer, want we het programma nagenoeg klaar. Maar wel verstandig om het uit te stellen.
Met vriendelijke groeten,
Marc Uhlenbusch, Lucas Frijlink en Ray Haze

 

(Foto opname Oorlogswinter 1975,   bron: www.albert-degroot.magix.net)

 

Zo rond 17 april 1945 is Zalk bevrijd. Een goede reden om onze vrijheid te vieren. We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dorpsbelangen Zalk is bezig met het opzetten van festiviteiten op zaterdag 18 april  in het kader van

“75 jaar bevrijding Zalk”

Daarom zijn wij op zoek naar inwoners van Zalk, die in 1975 hebben meegespeeld in de tv-serie “Oorlogswinter” van Jan Terlouw. Wij zouden het leuk vinden als zij op 18 april iets zouden willen vertellen over deze tv-serie. Eventueel in de vorm van een interview door kinderen van de basisschool.

Mocht u hierin hebben meegespeeld en het leuk vinden om de inwoners van Zalk hierover te vertellen, dan horen wij dat graag. Dat kan door middel van een mail sturen naar dorpsbelangzalk@gmail.com met als onderwerp 75 jaar bevrijding Zalk.

Mocht u nog attributen/foto’s uit de Tweede Wereldoorlog hebben (voedselbonnen o.i.d.) of foto’s van de opnames van Oorlogswinter in Zalk, dan zou het leuk zijn als u die op zaterdag 18 april in het MFD wilt laten zien. Alvast bedankt!

In de volgende Nieuwsbrief meer over “75 jaar bevrijding Zalk”.

 

Namens Dorpsbelangen,

Marc Uhlenbusch, Lucas Frijlink en Ray Haze

 

 

 

 

 

 

(Foto’s opname Oorlogswinter 1975, bron: Gert Knikker)