Wijkverbinder – Wisseling van de wacht

De gemeente Kampen werkt sinds begin 2016 met wijkverbinders. Voor Zalk is Wim Stam vanaf meet af aan wijkverbinder geweest. Wim heeft veel contact gehad met de vereniging Dorpsbelangen Zalk en uit deze samenwerking zijn mooie dingen ontstaan en waren de lijntjes met de gemeente Kampen kort. Wim heeft echter een andere uitdaging gevonden buiten de gemeentelijke organisatie en stopt dus met zijn taken als wijkverbinder. Ik zal Wim zijn werkzaamheden als wijkverbinder voor Zalk overnemen per 1 oktober 2018.

Voorstellen
Ik ben Julian Aarten, Sinds 1 april 2017 ben ik actief als wijkverbinder bij de gemeente Kampen. Tot nu toe waren ‘mijn’ wijken/kernen Hagenbroek, Kampereiland, Grafhorst en Wilsum. Daar komt Zalk nu dus bij. Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als vergunningcoördinator voor het project IJsseldelta Zuid en ben ik het contactpersoon voor alles wat horecavergunningen te maken heeft. Kortom een heel gevarieerd takenpakket waar ik heel bij mee ben!

 

Persoonlijk
Ik ben getrouwd met Annemiek en samen hebben we twee kinderen (Lucas 10, en Matthias 8). Na een uitstapje van 11,5 jaar in Kampen, wonen we sinds 3 jaar weer in IJsselmuiden. Naast mijn werk ben ik op de achtergrond actief bij Show- en Drumfanfare ‘Oranje’ in IJsselmuiden en geniet ik van de voetbalkunsten van mijn kinderen bij IJVV.

 

Wat is een wijkverbinder?
In de basis heb ik twee opdrachten. Enerzijds help ik de wijk/kern om zijn weg te vinden naar meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. Daarom gaan we als ambtenaar minder achter ons bureau zitten en meer naar buiten de wijk/kern in.

Anderzijds help ik de besturen van wijk- en dorpsverenigingen de weg te vinden in het stadhuis. Als wijkverbinder ben ik de schakel tussen wijk en stadhuis. Hopelijk kan ik deuren voor hen openen met de goede sleutel in de hand. Daar moet vast wel eens een beetje kruipolie bij!

Ik heb enorm veel zin om ook in Zalk aan de slag te gaan. Ik zal misschien een andere werkwijze dan Wim hebben, maar net als bij Wim staat het belang van de inwoner (uw belang dus) voorop!

Kom kennismaken tijdens het maandelijkse spreekuur in het dorpshuis “An de Steege”, de volgende keer is 31 oktober om 17 uur.