Voorbereidingen in de aanloop naar de Dorpsvernieuwingsprijs 2021

Zoals al eerder is aangegeven tijdens  de Algemene Ledenvergadering op 13 september jl en op de site (zie het nieuwsitem, Zalk is finaledorp bij Dorpsvernieuwingsprijs 2021) , behoren wij tot de finalisten.
In de aanloop naar de finalistendag in november, volgen er nog wat activiteiten in ons Dorp.

  • 30 september komt er een fotograaf langs om foto’s te maken van projecten waar we trots op zijn. Deze foto’s komen in het magazine van de LVKK (Landelijke Vereniging van Krachtige Kernen) te staan. Eén foto zelfs op de voorpagina, welke foto van welk dorp is nog niet bekend.
( opname 30 september met dorpsgenoten)
  • En op 15 oktober komt er een driekoppige jury naar Zalk. Wij moeten ons dan uitgebreid presenteren en verschillende projecten laten zien.
  • Op 20 november, tijdens het PlattelandsParlement in Dalfsen zullen de finaledorpen zich presenteren en wordt de winnaar bekend gemaakt. De derde plaats, goed voor een bedrag van € 1000,00 hebben we sowieso. Mochten we op de tweede plaats eindigen, dan is de prijs € 2000,00 en een eerste plaats is goed voor € 3000,00.  Het dorp dat op de eerste plaats eindigt kan, naast dit mooie geldbedrag, ook gaan deelnemen aan de Europese Dorpsvernieuwingsprijs.

Zodra we meer informatie hebben, laten we het weten!

 

Namens Dorpsbelangen Zalk.
Ray Haze