Veertigdagentijd

Ga mee!

 

Van woensdag 14 februari tot zaterdag 30 maart is dit jaar de veertigdagentijd tot Pasen. Net zoals vorige jaren willen we dit jaar daar in het bijzonder bij stilstaan.

Veertigdagentijdkalender

We maken dit jaar weer gebruik van het materiaal van de PKN. Het thema is “Ga mee”. Rondom dit thema is een veertigdagenkalender ontwikkeld. In de eerste week van februari wordt deze huis aan huis verspreid. De kalender staat boordevol overdenkingen, weetjes én tips. Alles om je dagelijks te laten te inspireren tijdens de 40 dagen voor Pasen.

Samen met  anderen

Wat  mooi en bemoedigend kan zijn is om samen met andere dorpsgenoten te delen wat voor jou belangrijk is of waar je mee worstelt.  Deze veertigdagentijd is daar een mooie periode voor.  Mocht je graag in deze periode met één of meerdere dorpsgenoten op trekken: meld je voor 15 februari aan: 40dagentijdzalk@gmail.com . Appen, sms-en of bellen naar 06-13160955 kan ook.

Stille week

In de laatste week van de veertigdagentijd (25 maart – 28 maart), de zgn. stille week, is het de bedoeling dat, wisselend in beide kerkgebouwen, de bekende korte samenkomsten worden gehouden. Deze bijeenkomsten worden ook uitgezonden met daarbij ook de tekst van de liederen zichtbaar in beeld.  Doordat we dit kunnen is het huis aan huis verspreiden van de liturgieën niet meer nodig. Wel zullen liturgieën in de kerk beschikbaar zijn.

 

Namens de Werkgroep “Veertigdagentijd en stille week”,
Jan van Raalte