Toerist in eigen achtertuin.

Zaterdagochtend rond 10.15 uur melden zich 10 inwoners van Kampen zich bij het MFD voor een rondwandeling in Zalk met uitleg van twee gidsen. Dit in het kader van het project Toerist in eigen achtertuin.
Dit initiatief van Tourist Information Kampen is voor Corona al twee keer georganiseerd. De eerste wandeling met gids was in Grafhorst. De tweede wandeling in Brunnepe Kampen. De bedoeling is om inwoners van de gemeente Kampen en haar kernen met elkaar kennis te laten maken. En ook om meer te weten te komen over elkaars geschiedenis.

Dit keer was Zalk aan de beurt. Onder leiding van twee gidsen uit Zalk, Gert Knikker en KlaasJan van Gelder, begon men na welkom, voorstellen en een kop koffie/thee (uiteraard met een plak Boffert, de lekkernij van De Oase) iets na half elf aan de wandeling. In deze anderhalf uur werd er veel verteld over Zalk.
De reacties van de wandelaars waren na afloop erg enthousiast. Dit ondanks het feit dat de regen zo nu en dan spelbreker was. Ook onze beide gidsen spraken van een zeer geslaagde middag.
Als alles volgens plan loopt zal Toerist Information in het najaar inwoners uit de kernen een wandeling met gids door Kampen organiseren.

Namens Dorpsbelangen,

Ray Haze

Voormalige entree via de laan naar  Landgoed Buckhorst

 

Het verplaatsen van de schapen rondom Buckhorst