Opknappen speeltuin van Vleutenstraat.

Beste medebewoners van Zalk,

 

Het is ongeveer 45 jaar geleden dat er een leuk speeltuintje aangelegd is aan de Burgemeester van Vleutenstraat. Dat werd gedaan met behulp van omwonenden. De grond werd en wordt gehuurd door de gemeente Kampen.

 

Inmiddels is er al veel veranderd in het speeltuintje, vooral ook met het gevolg dat er heel wat speelattributen verdwenen zijn en het er leeg uitziet. Daarom is ook onze vraag of er belangstelling is om het speeltuintje nieuw leven in te blazen waardoor we een eigentijdse onderhoudsvrije speeltuin kunnen maken.

 

Omdat het onderhoud van speeltoestellen veel geld kost, wil de gemeente het liefst onderhoudsvrije attributen, zoals een houten klimpaal, een evenwichtsbalk, paaltjespad enzovoort. Zie foto’s.

Indien het speeltuintje er weer wat levendiger en natuurlijker uit gaat zien hopen we ook dat het meer vertier zal geven aan de jeugd, het zal het sociaal dorpsleven ten goede komen. Als er een mogelijkheid is om bijvoorbeeld een insektenhotel op te hangen en een wilde bloemen hoekje aan te leggen met een informatiebordje, kan er ook nog een educatieve functie aan het speeltuintje gegeven worden.

 

Als er genoeg animo is in Zalk, is er een mogelijkheid dat de gemeente Kampen er in wil bemiddelen om het te ondersteunen.

 

Bent u hierdoor ook enthousiast geworden, dan kunt u uw naam opgeven op mijn e-mailadres (ankieboxhoorn@hotmail.com), Whatsapp of gsm (0633866271). Alle namen komen op de lijst die we dan naar de gemeente kunnen sturen. Hoe meer reacties, hoe meer kans op ondersteuning van de gemeente.

 

Graag horen we van u.

 

Met vriendelijke groeten Ankie Boxhoorn ( Burgemeester van Vleutenstraat 7)