Nieuws van de dorpsbieb Zalk Mei 2022

Dankzij gulle gevers hebben we onze collectie in de bieb weer aan kunnen vullen! Een paar boeken uitgelicht:

 

Voor wie van doorlopende verhalen houdt, is de Queensland trilogie een echte aanrader. De auteur, Bonnie Leon, is met het vertellen van en luisteren naar verhalen opgegroeid. Haar droom om schrijver te worden kwam uit toen in 1994 haar eerste boek verscheen. Sindsdien zijn er elf historische romans van haar hand verschenen.

De hoofdpersoon is Rebecca Williams. Zij groeit op in de bruisende stad Boston, eind 19e eeuw, en ontwikkelt zich tot een zelf bewuste, intelligente vrouw met een sterke wil. Als haar vader plotseling overlijdt, blijft ze achter zonder geld en bezit. Ze wordt voor de keus gesteld gezelschapsdame te worden of te trouwen met Daniël Thornton, een man die ze nauwelijks kent.

 

Spannende boeken blijven populair, en makkelijk om te lezen. We hebben drie nieuwe titels van Karin Fossum. Zij is een gevestigde naam in de Noorse misdaadliteratuur. Wereldwijd is ze bekend geworden door haar romans met inspecteur Konrad Sejer in de hoofdrol. Karin Fossum heeft veel literaire prijzen gewonnen, waaronder (twee keer) de Rivertonprijs voor de beste Noorse misdaadroman en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman.

 

Kom gerust eens langs, de bieb is bij je om de hoek, in het MFD.

We wensen je weer veel leesplezier!

Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent?

Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl