Nieuws van de dorpsbieb September 2023

Goed nieuws voor de mensen die van thrillers en detectives houden: er is een hele plank in de bibliotheek vernieuwd doordat een gulle gever zijn collectie van de hand deed. Bekende schrijvers en mooie titels, zoals: Een web van leugens, De fjord, Jachthonden en Piep zei de muis.

 

En dan zijn er vier nieuwe boeken in de afdeling literatuur bijgekomen.

De bekendste is misschien wel De vliegeraar van de Afghaanse schrijver Khaled Hosseini.

De vliegeraar is een goed en aangrijpend levensverhaal over Amir en Hassan die op jonge leeftijd veel plezier beleven in Afghanistan. Ze gaan samen vliegeren, ze klimmen in de bomen en halen samen veel ondeugende dingen uit.

Hassan en Amir zouden vrienden voor het leven blijven maar op een glorierijke dag neemt hun vriendschap de verkeerde omwenteling.

Amir probeert zijn verleden te ontvluchten door in Amerika een nieuw leven op te bouwen.

Op een dag brengt een telefoontje Amir terug naar zijn vaderland.

Het verhaal leert je dingen over het leven. Het boek laat je nadenken over vriendschap. Het boek is prachtig geschreven.

 

Ook het boek van de Vlaamse schrijver Griet op de Beeck is beroemd geworden: Kom hier dat ik u kus. Het verhaal gaat over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor en scherpte. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over de gevaren van sterk zijn. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna. Een prachtig, ontroerend boek waarin de hoofdpersoon, die zich altijd aanpast, besluit om uiteindelijk zichzelf te zijn.

 

We wensen je weer veel leesplezier! Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent? Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl