Nieuws van de dorpsbieb Maart 2023

Deze keer zijn de nieuwe aanwinsten voor elk wat wils! Dank aan alle gevers!

Een mooie serie streekromans van Greetje van de Berg, nieuwe thrillers en spannende boeken, literatuur, en een zeer leesbaar boek van Joris Luyendijk: Dit kan niet waar zijn.

 

In ‘Dit kan niet waar zijn’ wordt een belangrijk maatschappelijk probleem uiteengezet. De lezer wordt zich bewust van de problematische structuur van de financiële sector en van de mensen die daar de dupe van worden.

 

Voor de mensen die van dikke boeken houden:

Het recent verschenen ‘Kruispunt’ van Jonathan Franzen. Hij wordt al jaren geprezen om zijn onvergetelijke personages en zijn scherpe beeld van het moderne Amerika. Nu, in Kruispunt, tekent hij de generatie die aan de wieg stond van onze hedendaagse dilemma’s. Een tijd waarin alles anders was en toch ook wezenlijk hetzelfde. Met zijn karakteristieke humor en briljante verhaallijnen neemt hij ons vijftig jaar mee terug, naar een wereld waarin we kunnen zien wie we altijd al zijn geweest.

En ‘Het zevende kind’ van Erik Valeur werd in Scandinavië overladen met prijzen. Een prachtig meeslepend boek van ca. 750 pagina’s. Alles draait rond zeven kinderen die samen een tijdje in een kindertehuis in Kopenhagen doorgebracht hebben. De auteur vertelt in een mooie taal alles over hun verleden en hun huidige levens. Aan de vooravond van het zestigjarige jubileum van het tehuis wordt een anonieme brief verstuurd waaruit blijkt dat een van de kinderen een geheim met zich meedraagt

We wensen je weer veel leesplezier!

Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent?

Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl