Nieuw(s) van Boerderij Buckhorst: eierabonnementen!

Wil je een gezond en lekker ei eten en een natuurvriendelijk boereninitiatief steunen? Kies dan voor de weide-eieren van Boerderij Buckhorst.

De kippen leven in een verplaatsbaar buitenhok. Ze hebben alle ruimte om vrij te scharrelen. De weide-eieren zitten vol gezonde mineralen en vitaminen.
Op Boerderij Buckhorst werken we volgens de principes van regeneratieve landbouw. We geloven dat dit een positieve impact heeft op milieu, voedsel en natuur.

Als je een abonnement neemt op de weide-eieren van Boerderij Buckhorst, kun je wekelijks verse eieren afhalen op verschillende locaties in Zalk of Hattem.

Door een eierabonnement bij ons af te nemen ondersteun je onze regeneratieve boerderij en daarmee ook het te ontwikkelen Buurtschap Buckhorst.

 

Wil je meer informatie en/of aanmelden, kijk dan op landgoedbuckhorst.nl. Daar vind je alle informatie en een aanmeldformulier. Delen wordt erg gewaardeerd.

 

Update ontwikkelingen

Voor de nieuwkomers in Zalk en mensen die benieuwd zijn wat de stand van zaken is rondom ons project delen we hier meteen een update:

Op Buckhorst komen meerdere wooneenheden voor vaste bewoners. Deze zijn de stabiele basis in het buurtschap.
Daarnaast komen er een aantal tijdelijke wooneenheden. Deze zijn bedoeld voor mensen die om verschillende redenen tijdelijk een plekje nodig hebben om op adem te komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan jongeren die uitstromen uit de jeugdzorg, statushouders, mensen met een burn-out etc. Als vaste bewoners helpen we hen als goede buren. Daar waar mogelijk kunnen ze meedraaien in de bedrijvigheid die er in en om Buckhorst is.

Helaas kunnen we nog geen tekeningen laten zien van wat er gebouwd gaat worden. We zijn hierover in gesprek met de gemeente. Het wachten is nu op een analyse van de locatie, waarna er weer verder getekend en overlegd kan worden. We hopen natuurlijk dat we dit jaar de plannen concreter kunnen maken.

 

Met vriendelijke groet,
Wouter en Ellen van Raalte