Kerst- en nieuwjaarsbericht 2022

Beste Dorpsgenoten,

Het was afgelopen jaar weer in alle opzichten een veelbewogen jaar. Helaas heeft Corona weer een hoofdrol gespeeld. En wat heeft Zalk zich ook afgelopen jaar weer van haar goede kant laten zien. Altijd staan er weer dorpsgenoten op om op moeilijke momenten de helpende hand te bieden. Een dorp om trots op te zijn.

Gelukkig zijn er ook genoeg mooie momenten geweest. De Buckhorst is gekocht door een oud-dorpsgenoot en gaat daar een hele mooie bestemming aan geven. En de Brassband Excelsior heeft in de Nederlandse amateurklasse de eerste plaats in de eerste divisie gehaald. Voor het eerst sinds een jaar of 15, volgens de voorzitter.

Het team van Tafeltje-dek-je uit Zalk werd genomineerd voor de Vrijwilligersprijs van het jaar. De vrijwilligers van Tafeltje-dek-je uit Zalk, die al zo’n 30 jaar eten rondbrengen bij mensen in Zalk die zelf niet meer kunnen koken. De maaltijden worden 5 dagen per week bezorgd bij vaak alleenwonende ouderen die gebonden zijn aan een rolstoel of rollator. Een mooie bijkomstigheid is dat de ouderen op die dagen een praatje hebben en mogelijke eenzaamheid gesignaleerd kan worden door de vrijwilligers. Helaas bleef het bij een eervolle vermelding. Toch weer iets waar Zalk trots op kan zijn.

De oprichting van een afhaalpunt van DHL, UPS en DPD in het MFD bleek al snel een groot succes. Hierdoor rijden er steeds minder bestelbusjes door Zalk. Er liggen plannen klaar om de afgeleverde pakjes straks door Wajongeren met een elektrische bakfiets te laten bezorgen. Ook de camperplaats bij het MFD is een groot succes gebleken. Meer dan 300 overnachtingen hebben er plaats gevonden en de kampeerders waren uitermate tevreden over de serviceverlening en het dorp zelf.

En natuurlijk de finaleplaats van Zalk in de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs 2021. De verkiezing zou in november plaatsvinden, maar is helaas door de Corona-uitbraak verzet naar 14 mei 2022. We moeten dus nog even geduld hebben.

Tot slot wil ik u namens Dorpsbelangen Zalk fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022 toewensen. Met hopelijk in Zalk in het nieuwe jaar weer veel hoogtepunten.

Namens Dorpsbelangen,

Ray Haze