Informatie Stichting Kinderopvang Flevoland

Beste lezers,

Afgelopen donderdag 20 juli 2023 hebben wij tijdens de voorlichtingsavond in het Dorpshuis te Zalk,  ons mogen voorstellen als bedrijf en hebben jullie ons vragen mogen stellen. Wij hebben deze avond ervaren als een warm welkom.  Hierbij een korte samenvatting van de avond.

Wie is SKF (Stichting Kinderopvang Flevoland)?

In 1986 is SKF gestart in een mooie boerderij aan de rand van Emmeloord. In 1995 zijn wij verhuisd naar onze locatie aan de Acacialaan, waarin wij in 2001 onze diensten hebben uitgebreid naar niet alleen kinderdagverblijf, maar ook VSO/BSO. De daarop volgende jaren hebben wij 3 vestigingen erbij mogen openen. In 2005 in het dorp Espel, in 2006 in het dorp Nagele en in 2009 aan de Zuiderkade in Emmeloord en in 2023 mogen wij daarbij de vestiging Zalk aan toevoegen. In 2022 zijn wij ook gestart met peuterspeelzaal inclusief vve.

SKF is echt een familiebedrijf. Joke Timmer is de oprichtster en in de loop der jaren zijn haar man, zoon, schoondochter en zelfs haar kleinzoon werkzaam binnen het bedrijf.  Haar zoon, Stefan ten Veen, is inmiddels directeur/eigenaar. Joke is helaas vorig jaar overleden.

Binnen SKF spreken wij niet van personeel maar over het team. Samen moeten wij het doen! En de kinderen staan bij ons centraal.

Wij hebben als SKF niet een bepaalde geloofsovertuiging, maar wij respecteren elk geloof en bij ons is iedereen welkom. Inmiddels hebben wij positief contact gehad met enkele enthousiaste ouders die de ouderraad in Zalk willen vormen en hierin de geloofsovertuiging meenemen in het beleid.

Wat is onze werkwijze?

Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn. Zij moeten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Daarnaast werken wij op basis van een jaarplanning waarin wij elke 6 weken werken met een nieuw thema. Hierbij moet je denken aan thema’s als restaurant, beroepen… Bij het thema beroepen hebben wij bijvoorbeeld de brandweer en de politie bij ons bezoek gehad. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan gezonde voeding en is sport en spel ook zeer belangrijk.

Met de thema’s spelen wij in op de belevingswereld van de kinderen en het allerbelangrijkste: wij hebben vooral heel veel plezier!

Wat bieden wij?

Wat wij gaan bieden in Zalk is alles voor de kinderen van 0-13 jaar. Dit betekent kinderdagverblijf, voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal. Wij willen dit aanbieden voor 5 hele en halve dagen in de week, afhankelijk van de behoefte en het aantal inschrijvingen. Wij starten al met 1 inschrijving. Onze streefdatum is dat wij per 1 oktober gaan starten met de KDV en PSZ op  de locatie waar momenteel Prokino gevestigd is in het dorpshuis. Daarnaast willen wij de VSO en BSO tijdelijk starten in de gymzaal van het dorpshuis, totdat de verbouwing van het dorpshuis klaar is en wij daar onze VSO en BSO kunnen vestigen. Wij hebben deze datum niet helemaal zelf in hand i.v.m. de goedkeuring van de GGD en de gemeente. Uiterlijk 31 augustus laten wij jullie weten wat de openingsdatum gaat worden. Wij hebben goed contact met Mariëlle Boer van Prokino. Mochten wij niet op 1 oktober kunnen starten, dan gaat Prokino door tot dat wij gaan starten.

 

Wij willen dit allemaal doen in samenwerking met Dorpsbelangen , MFD, Prokino, Iris en de inwoners van Zalk. Wij zien onze diensten als een aanvulling op de huidige dienstverlening.

Daarnaast hebben wij tijdens de presentatie naamsuggestie-kaartjes achtergelaten. Want wij zijn op zoek naar leuke namen voor de groepen die wij gaan starten. Vul deze in en onder de inzendingen gaan wij de namen kiezen en prijzen vergeven.  Je kunt deze kaartjes ophalen en inleveren in het Dorpshuis. Uiterlijk 4 augustus zien wij de creatieve namen tegemoet!

 

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met onze locatieleidster Renee van der Klundert. Zij is te bereiken op 06-49600758 of via info@kinderopvang-flevoland.nl

Of wil je kind(eren) inschrijven dan kan dit via onze website www.kinderopvang-flevoland.nl of via deze link https://kinderopvang-flevoland.nl/inschrijfformulier

Tot snel!

Team SKF