Informatie over plan voor Windpark Zalkerbroek N50

(Bron: mail dd 25 april 2024, namens Pure Energie, Pieter Oosterhof)

Geacht bestuur van Vereniging Dorpsbelangen Zalk,

 

Met deze mail informeren wij u over een plan van duurzaam energiebedrijf Pure Energie voor een windpark in de gemeente Kampen. Het gaat om 2 windmolens die wij langs de N50 in het verlengde van het bestaande windmolenpark Hattembroek willen plaatsen.

De gemeente Kampen en de provincie Overijssel maakten onlangs afspraken over het opwekken van schone elektriciteit met behulp van wind. Er is binnen die afspraken ruimte voor 4 tot 7 windmolens in het gebied ten zuidwesten van de N50 tot aan het Reevediep. Ons plan past binnen deze afspraken. Of we ons plan verder kunnen uitwerken hopen we aan het einde van dit jaar van de gemeente en/of provincie te horen. Als belangenorganisatie van inwoners heeft u een belangrijke rol, daarom sturen we u hierbij meer informatie.

Omwonenden in de directe omgeving van het plangebied bezochten we deze week persoonlijk en omwonenden op wat meer afstand ontvangen eind deze, danwel begin volgende week een brief en informatiefolder. In die brief en folder gaan we in op ons plan, wat de status is van dit plan en waarom we hen daar nu over informeren. We hebben een brief met vergelijkbare informatie en de folder als bijlage aan deze mail toegevoegd. Ook publiceerden we een website met informatie over ons idee, die vindt u hier: www.windparkzalkerbroekn50.nl

A5 folder Windpark Zalkerbroek N50

Wanneer u meer wilt weten kunt u daarvoor telefonisch contact opnemen met Pieter Oosterhof, omgevingsmanager van Pure Energie, via 06223 54479 of mailen naar info@windparkzalkerbroekn50.nl.

Ook gaan we graag met u persoonlijk in gesprek om meer te vertellen over ons initiatief en uw eventuele vragen daarover te beantwoorden. Indien u daarvoor open staat, kunt u aan ons doorgeven wat voor u geschikte data zijn voor een afspraak.

 

Met vriendelijke groet,
Pure Energie
Pieter Oosterhof
Omgevingsmanager
T: 053 434 1200
M: 06 223 54479

Pure Energie: 100% groene stroom uit Nederland sinds 1995