Gerrit Boom 40 jaar molenaar

Vanwege de verrassing, dit extra nieuwsbericht op de zaterdagochtend.

Gerrit Boom gaan we vandaag verrassen met een onverwacht bezoek, het is een feestelijke dag zaterdag 9 oktober 2021.

In 1981 begon Gerrit Boom als gediplomeerd molenaar in Zalk, bij de molen De Valk. In 1979 werd er een oproep gedaan bij een vergadering van Dorpsbelangen. De heer Boom zag al jaren de molen stil staan. “Dat is toch wel jammer”, dacht hij.
Na een opleiding van 2 jaar op de Kamper molen d’Olde Zwarver, heeft hij het landelijk examen gedaan in Denekamp en slaagde in 1981.
Elke zaterdag draaien de wieken van de molen en tevens bij bijzondere dorpse- of landelijke activiteiten, zoals de Open Monumenten dag. Hij ontvangt graag bezoekers en geeft rondleidingen en soms  met de collega molenaar Gerben van Gelder wat klein onderhoud.
Bij feestelijke activiteiten hangen de slingers in de wieken, onlangs is de molen gerenoveerd. De molen wordt in bedrijf gehouden door vrijwillige molenaars.

U bent van harte welkom vanaf 10:30 uur bij de molen om dit feestelijk moment,  onder genot van koffie/thee/ranja met lekkers, bij te wonen.

Om circa 11 uur zal onze nieuwe burgemeester, Sander de Rouwe, aanwezig zijn, om deze uitzonderlijke lange staat van dienst feestelijk bij te staan!

 

Met vriendelijke groet,
namens de collega molenaars en Dorpsbelangen Zalk,

Gerben van Gelder, Ferdinand Boom en Lynette van Rooijen.