Fruitbomen dag en herkennen van fruit zaterdag 1 september

Elk jaar organiseren we in de winter een fruitbomensnoeidag  in Zalk voor wie maar mee wil doen. Goed snoeien is een  kunst op zich. Dat doen we altijd onder deskundige begeleiding van Marcel Tross uit Neede.  Marcel is een wandelende encyclopedie op het gebied van fruitbomen kweken en snoeien, en bovendien een rasverteller.

Dit jaar organiseren we voor het eerst in september een fruitbomen dag, weer onder begeleiding van Marcel Tross. Het accent ligt dan op het herkennen van de verschillende fruitrassen. In Zalk staan veel fruitbomen  van oude fruitrassen, en we willen graag weten welke er allemaal zijn, om mogelijk ook oude rassen te behouden.

Op zaterdag 1 september is er ’s ochtends van 9.30 – 11.30 uur gelegenheid om Marcel allerlei vragen te stellen over fruitbomen. U bent dan van harte welkom aan het Kerkplein 6, op het erf van Hero en Suzan. U kunt advies vragen over aanplant van fruitbomen, over mogelijke zomersnoei van de bomen, en natuurlijk kunt u te weten komen welke fruitrassen u precies in de tuin of in de boomgaard hebt staan. Hiervoor moet u ongeveer 5 vruchten meenemen, en wat blad. U hoort dan de juiste naam met een beschrijving over herkomst en cultuur van de soort.

In de middag lopen langs een aantal tuinen en boomgaarden om verder te determineren.
Heeft u interesse, loop dan gewoon langs en sluit u aan!

Annette de Boer: olijf32@gmail.com

Marcel Tross: https://www.pomoloog.com/