Een leuk idee in je buurt…?

Heb jij een leuk idee in je buurt? En heb je een kleine financiele bijdrage hiervoor nodig? Een aantal projecten in Zalk zijn ook op deze wijze gerealiseerd, zoals de gedichtenroute “Poezie in Zalk” en het schaakbord bij het dorpshuis “An de Steege”.

Kern met Pit in 5 stappen

Stap 1: Schrijf je in voor Kern met Pit van 1 september tot 1 november 2024
De beoordeling en selectie van de projecten gebeurt door onze adviseurs. Half december hoor je of jullie project door is naar de volgende ronde.

Stap 2: Kick-off van je project tijdens de startbijeenkomst
In elke provincie vindt in januari een startbijeenkomst plaats. Tijdens deze dag gaan mooie projecten van start, ontmoet je de andere initiatiefnemers en je adviseur, doe je kennis en inspiratie op en ontvangen de afgeronde projecten hun predicaat en 1.000 euro.

Stap 3: Aan de slag!
Gedurende het jaar gaan jullie aan de slag met het project. Je adviseur komt bij je langs om jullie te helpen, je kunt gratis interessante workshops bijwonen en hulp van Arcadis inzetten. Kortom: we doen er alles aan om van jullie initiatief een succes te maken!

Stap 4: Uitdelen Kern met Pit predicaten en bekendmaking trofeewinnaars

Is het gelukt? Dan ontvang je in januari het felbegeerde Kern met Pit predicaat en 1.000 euro voor de pot. Ook maken we de trofeewinnaars bekend. Die winnen nog eens 1.500 euro extra en gaan door voor de landelijke finale: de Gouden Pit.

Stap 5: bekendmaking Gouden Pit
Elk jaar maken we bekend welk Kern met Pit project zich het beste burgerinitiatief van Nederland mag noemen en met 3.000 euro naar huis gaat.

Bron; site kernmetpit.nl

 

Succes met het maken van de plannen en mocht je als buurt en/of vereniging iets willen opstarten? Laat het weten aan dorpsbelangen, zodat we het ook kunnen delen op de site en/of in de maandelijkse nieuwsbrief.

Namens Dorpsbelangen Zalk,
Lynette van Rooijen