De grote bomen aan het veerpad zijn om…

Maandag 9 maart werd de bomen-kap een feit.
De zwarte populieren met een stamomtrek van ruim zes meter  zijn gekapt. Een korte sfeer impressie, met dank aan Zwier Kanis.

 

Wat gebeurt er met het hout?

Het hout gaat naar Stichting ARTicipatie in Kampen. (Meer info: www.stichtingarticipatie.nl). Zij verzagen en drogen het hout en stellen het na een aantal jaren beschikbaar aan makers en gebruikers in de omgeving. Het verhaal van de boom wordt in een certificaat vastgelegd en is komt bv met een QR code ook op de producten terug. Een deel van de bomen wordt door ‘onze eigen’  Alfred Koersen aan planken en balken gezaagd. Volgens Stichting ARTicipatie is ook de dikke schors erg geschikt om bv lampenkappen van te maken. Daarvan wordt dus ook een deel veilig gesteld. Bij het kappen wordt bekeken of het mogelijk is om ter plekke iets van de stobben te maken, bv een bankje. Hopelijk lukt het ook om een aantal takken te stekken zodat er weer nieuwe ‘reuzen’ voor later groeien met hetzelfde DNA.

Stichting ARTicipatie hoort het graag als u goede ideeën hebt voor het hout of er te zijner tijd iets van zou willen (laten) maken. Meldt u zich dan bij dorpsbelangzalk@gmail.com.