Bezwaar maken tegen laagvliegroutes van Lelystad Airport

Het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Zalk roept iedereen op om vóór 21 februari bezwaar te maken tegen de laagvliegroutes van Lelystad Airport

Over enkele maanden wil de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een besluit nemen over Lelystad Airport. En dat kan zomaar betekenen dat ons dorp in de herrie komt te zitten door laagvliegende (op 900m hoogte boven Wilsum) Boeings en Airbussen vol vakantievierders. Daarom roept het bestuur iedereen op om voor 21 februari protest aan te tekenen via de speciale website:

https://www.zienswijzelelystadairport.nl/

 

We willen niet dat de rust boven Wilsum, ’s-Heerenbroek, Zuideinde, Zalk, Onderdijks, Salland, het Vechtdal, het Zwarte Water, de Weerribben, de Sallandse Heuvelrug en delen van Friesland straks verleden tijd is.

Daarom voeren we, samen met de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laag-vliegen (SATL) en HoogOverijssel actie tegen de plannen. Op de website vind je een standaard tekst, die iedereen zelf kan bewerken of aanvullen. De website stuurt die tekst vervolgens met één druk op de knop digitaal naar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bewaak de (zondags) rust boven het dorp, we kunnen nu laten zien dat we de laagvliegroutes niet willen. Ze zijn ook onnodig! We gunnen iedereen een goedkope vliegvakantie, gun ons dan de rust!

Leon Adegeest uit Dalfsen en medeoprichter van HoogOverijssel: “voor veel dorpen en plaatsen in onze regio betekent Lelystad Airport het einde van de stilte. Bij ons kun je nu ’s avonds laat een speld horen vallen. Straks komt daar een paar keer per uur een Boeing doorheen razen. Dat hoort niet en het past niet bij het groene en landelijke karakter van onze streek.

 

Rust die je nu weg geeft, komt nooit meer terug!

Voor vragen, bel de voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Wilsum:

Steffen Hofstra op 06-52046001