Informatieavond 20 juli over voortzetting kinderopvang in MFD Zalk.

Wanneer:
20 juli 2023 @ 20:00 – 21:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2023-07-20T20:00:00+02:00
2023-07-20T21:00:00+02:00
Waar:
Dorpshuis "An de Steege"
Broeksteeg 42 Zalk

Zoals u inmiddels weet heeft Prokino besloten om met de peuteropvang in Zalk te stoppen. Naar aanleiding daarvan heeft Dorpsbelangen Zalk diverse gesprekken gevoerd met zowel Iris Kinderopvang en Onderwijs in Kampen, als ook met de Stichting Kinderopvang Flevoland.

Inmiddels is bekend dat Iris besloten heeft door te gaan met de buitenschoolse opvang in de Oranjeschool en de peuteropvang van 2-4 jaar per 1 oktober 2023 te verplaatsen van het MFD naar de Oranjeschool.

Dit heeft voor het MFD Zalk wel forse financiële gevolgen. Per 1 oktober gaan zij de inkomsten van Prokino niet meer krijgen. Ook zou nog steeds de peuteropvang van 0-2 jaar ontbreken, evenals de voorschoolse opvang. Terwijl daar in Zalk en omstreken grote behoefte aan is.
Daarom hebben we in goed overleg tussen Dorpsbelangen en het MFD besloten om Stichting Kinderopvang Flevoland te vragen per 1 oktober 2023 in het MFD te Zalk te starten met het aanbieden van peuteropvang van 0-2 jaar en 2-4 jaar. En eventueel ook voorschoolse en buitenschoolse opvang in het MFD aan te bieden. De mogelijkheid van flexibele contracten wordt onderzocht. Er valt dus wat te kiezen in Zalk.

Het is absoluut niet de bedoeling om de concurrentie met de Oranjeschool aan te gaan. Het gaat hier nadrukkelijk om een aanvulling. In onze gesprekken met Stichting Kinderopvang Flevoland (die in Zalk uiteraard een andere naam zal krijgen), hebben zij aangegeven graag samen te willen werken met de Oranjeschool.

Er zal donderdag 20 juli om 20.00 uur in het MFD een voorlichtingsavond worden gehouden, waarin de Stichting Kinderopvang Flevoland uitleg geeft over haar plannen en visie. Naast deze aankondiging kunt u in de extra Nieuwsbrief, de aanvullende informatie van de Stichting Kinderopvang Flevoland lezen.

Namens het bestuur van het MFD en het bestuur van Dorpsbelangen,
Johan Boeve en Ray Haze