Woningbouw Zalk

Wat is CPO Zalk?

Bouwen voor en door Zalkers. Je eigen huis bouwen in je eigen dorp. Een woning die voor jou betaalbaar is en die voldoet aan alle moderne wensen en eisen. Dat zijn de uitgangspunten van CPO Zalk. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Leden van CPO Zalk zitten rechtstreeks om tafel met gemeente en andere partijen om de plannen tot uitvoering te brengen. Het huis wordt niet voor je gebouwd, je bouwt het zelf. Je trekt samen op met andere leden en waar nodig deel je ervaring en kennis met elkaar.

CPO Zalk is in 2020 opgericht met als belangrijkste doel: huizen bouwen voor ‘Zalkers’. Voor de leefbaarheid van het dorp en om met name starters een kans te geven om te wonen in Zalk. Samen met de gemeenschap is gezocht naar een geschikte locatie voor nieuwbouw. Dit zijn Erf 4 en Erf 5 geworden. De grond is in eigendom van de gemeente. Voor het bouwen van de woning komen enkel leden van CPO Zalk in aanmerking.

 

CPO-leden

Alleen leden van CPO Zalk maken aanspraak op de beschikbare kavels. Dit zijn (oud)inwoners van Zalk die zich hebben aangemeld bij CPO Zalk. Aanmelden kan overigens nog steeds.

Soorten woningen

Op dit moment zijn er 22 kavels. Dit zijn:

 • 13 starterswoningen met kavels tussen 117 en 214 m2
 • 4 twee-onder-een-kap woningen met kavels tussen 289 en 538 m2
 • 5 vrijstaande woningen met kavels tussen 266 en 580 m2
 • 2 kleine huusies (door Beterwonen)

 

Aanmelden voor CPO

Op dit moment zijn alle kavels ‘bezet’. Het kan voorkomen dat er tijdens de aanloop naar het bouwen een kavel toch weer vrijkomt. Wil je graag bouwen in Zalk en heb je een aantoonbare relatie met Zalk (zie hieronder), dan is aanmelden voor de wachtlijst altijd een goed idee. Aanmelden is vrijblijvend en kosteloos. Je krijgt bericht zodra er een kavel beschikbaar is. Bij belangstelling geldt wie het langst ingeschreven staat. Aanmelden bij CPO Zalk kan alleen als een van onderstaande punten voor jou van toepassing is:

 1. Je woont in Zalk
 2. Je hebt in Zalk gewoond
 3. Je hebt 1e graads familie in Zalk (ouders of kinderen)
 4. Je werkt in Zalk

Voldoe je niet aan een van deze punten? Dan kun jij je niet aanmelden voor CPO Zalk.

Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van je inschrijving en eventueel aanvullende vragen. Als er een kavel beschikbaar is, worden mensen op de wachtlijst gevraagd of er interesse is voor de kavel. In sommige gevallen wordt een informatie-avond georganiseerd.

→ Klik hier om je aan te melden

Op de erven zijn ook 2 tiny houses. Deze gaan verhuurd worden door Beter Wonen. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan alvast in via de woningzoeker.

 

Bestuur CPO

De leden van de CPO hebben de volgende bestuursleden aangewezen:

 • Marjan Bastiaannet, voorzitter
 • Marcella Rietberg, secretaris
 • Erik Satter, penningmeester
 • Wout Ekkelboom, algemeen bestuurslid gemeente/bouwprocedures
 • Margreet van Loo, algemeen bestuurslid PR & Communicatie

Contact met CPO Zalk kan door een e-mail te sturen naar cpozalk@gmail.com

 

Documenten

 

Nieuwsberichten

 

Media

Eerste ‘kleine huussies’ gemeente Kampen mogen in Zalk verrijzen: ook bouw van meer woningen in zicht