Dorpshuis ‘An de Steege’

 

Doel
Het dorpshuis gebouw heeft een sociale functie voor het dorp, waar de mensen en verenigingen kunnen samen komen om elkaar te ontmoeten, in de brede zin van het woord. In het dorpshuis worden alle activiteiten in het dorp met elkaar verbonden: voetbal en zaalsport, muziek en cultuur, jong (peuterspeelzaal) en oud (ouderengym).

Multifunctioneel
Het dorpshuis kan multifunctioneel worden gebruikt en beschikt het over meerdere ruimtes die afzonderlijk of gecombineerd gebruikt kunnen worden.
Er is een grote zaal met tribune,  een muziek / vergaderzaal en een horeca ruimte. Alle zalen kunnen met elkaar gecombineerd en verbonden worden. Daarnaast is er een prachtige vergaderruimte met uitzicht over IJssel en voetbalvelden.

Grote optredens en kleine bijeenkomsten.
Door de architectuur van het gebouw zijn er al grote optredens gerealiseerd (Brassband Excelsior en zangkoor DEV) waarbij er lovende uitspraken zijn gedaan betreffende de akoestiek.

De diverse taken in en om het gebouw zoals het onderhoud van het gebouw en de groenvoorzieningen, het opruimen van stoelen en tafels worden door vrijwilligers uitgevoerd.

Op 30 januari 2014 heeft de gemeenteraad besloten geld ter beschikking te stellen voor een nieuw MFD. Op 14 mei is de eerste paal van het nieuwe gebouw ook daadwerkelijk de grond ingegaan en in januari 2016 is het nieuwe gebouw in gebruik genomen. Een prachtig gebouw dat laat zien wat men in Zalk met vereende krachten voor elkaar kan krijgen!

De adresgegevens van het verenigingsgebouw zijn:
Dorpshuis ‘An de Steege’
Broeksteeg 42
8276 AG Zalk
Tel. 038 – 8457717 / 06-12289279
Email: mfdzalk@gmail.com