Al een paar jaar combineren Zalkers met een eigen appel en perenbomen hun oogst om er gezamenlijk appelsap van te laten persen.
Dit is een goede manier om uw oogst om te zetten in een verfrissende sap die 2 jaar houdbaar is.
De sap wordt geperst in de Betuwe en wordt geleverd in ‘wijnpakken’ van 5 of 3 liter.
Dit jaar gaan we persen op 17 september. Mocht u interesse hebben om mee te doen of een keer willen proeven hoe de oogst van 2018 smaakt: neem dan contact op met Mischa Thiele, Broeksteeg 13a, e-mail: mischathiele@hotmail.com of 06-28050502 (na 17:00uur)
Voorwaarden om mee te doen:
- Inleveren voor 16 september
- Minimaal 8 kg fruit (= 5 liter sap)
- Geen valappels/ valperen (deze rotten na een dag en beïnvloeden de smaak)
- Geen grote rotte plekken, wormstekerig fruit is geen probleem.
- Aanleveren in stapelbare kratten.
Kosten: 5 euro voor 5 liter pak, 3,60euro voor een 3 liter pak.
Kijk voor het bereidingsproces de film