Zaalhockey SV Zalk

Twee jaar geleden ben ik (op verzoek) begonnen met het aanbieden van sportclinics in de gymzaal van het MFD. Aangeboden is toen o.a. basketbal, volleybal, boksen, badminton en zaalhockey. De opkomst was erg wisselend. Zaalhockey sprong er toen qua opkomst duidelijk uit. Bijna 30 liefhebbers. Vanuit deze groep kwam toen de vraag of zaalhockey het hele jaar als sport aangeboden kon worden. Op die vraag ging ik graag in. En vorig jaar zijn we begonnen met het iedere dinsdag aanbieden van 1 uur zaalhockey les. Dit beviel zo goed dat de groep na het eerste jaar vroeg of de les naar anderhalf uur per week kon gaan. Hier heeft de sportraad (na overleg) in toegestemd.  

Ook hebben we contact opgenomen met zaalhockeyverenigingen uit Kampen en Hattem) met de vraag of we een keer tegen hen konden spelen. En ook of het mogelijk was als zaalhockeyteam van SV Zalk mee te spelen in de landelijke competitie. Inmiddels hebben we een keer tegen een team van Kampen gespeeld. Uiteraard waren zij te sterk voor ons. Zij spelen en trainen al jaren samen maar waren wel onder de indruk van wat ons team al na 1 jaar oefenen liet zien. Waar ik het trouwens volledig mee eens was. 

Op de tweede vraag (meespelen als team SV Zalk in de competitie) kregen we helaas te horen dat dat niet mogelijk was. De leeftijdsverschillen (13 tot 17 jaar) binnen deze groep waren te groot om als een team deel te mogen nemen aan de competitie.  

Leuk was ook dat VDK equipment (van Dijk) uit Zalk ons team met sokken en prachtige shirtjes heeft gesponsord (zie foto). Zelf kreeg ik een mooi trainingsjack. Het is nu Kerstvakantie (dus even geen zaalhockey les) maar daarna gaat deze enthousiaste groep weer met veel inzet verder.

Ray Haze