Wandeling in het Zalkerbos

14 april: Wandelen in Zalkerbos en Scherenwelle

Wandelt u mee? Op zaterdag 14 april organiseert Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Provincie Overijssel twee wandeltochten in de IJsseldelta. 

Om 9:30 uur start een wandeling in het Zalkerbos onder leiding van Piet Bremer van de Provincie Overijssel. Deze wandeling start bij het Theehuis in ’s-Heerenbroek. Na een kop koffie of thee, gaan de wandelaars om 10:00 uur met het Zalkerveer naar het Zalkerbos. Onderweg krijgen zij uitleg over onderwerpen als het harthoutooibos, stroomdalgrasland en de uiterwaarden van de IJssel. Uiteraard is er ook informatie over het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta beschikbaar. De wandeling eindigt rond 12:30 uur bij het Theehuis. Trek vooral waterdichte wandelschoenen aan en vergeet uw verrekijker en fotocamera niet!

Om 13:30 uur start er een wandeling in de Scherenwelle onder leiding van Jeroen Oosterbroek van Staatsbosbeheer. Deze wandeling start vanaf Café IJsselzicht in Wilsum. Steffen Hofstra, voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Wilsum vertelt daar over de cultuurhistorie van Wilsum. Daarna start de wandeling. Onderweg krijgen de wandelaars onder andere informatie over de kievietsbloemen, de monitoring hiervan en over de werkzaamheden die Ruimte voor de Rivier IJsseldelta daar heeft uitgevoerd. De wandeling eindigt rond 16:00 uur weer bij Café IJsselzicht. Ook hier geldt: trek vooral waterdichte wandelschoenen aan en vergeet uw verrekijker en fotocamera niet!

Aanmelden voor de wandelingen kan door een e-mail te sturen naar info@ruimtevoorderivierijsseldelta.nl met daarin uw contactgegevens en om welke wandeling het gaat.

Lees voor informatie over “ruimte voor de rivier IJsseldelta”, de site.