Waarschuwingsbord gestolen en veel rotzooi bij het strandje bij de veerpont!

Op advies van de schippers van de veerpont is er door de gemeente Kampen en Rijkswaterstaat (en in overleg met Dorpsbelangen) onderstaand bord bij het strandje bij de veerpont geplaatst.
De schippers zien veel gevaarlijke situaties bij het strandje omdat er badgasten zijn die van de aanlegsteiger van de veerpont springen. Of midden in de vaargeul zwemmen waar grote schepen langskomen. Het is wachten op een fors ongeluk met gewonden of erger.

Helaas heeft dit bord er maar kort gestaan en is met behulp van een slijpschijf gestolen. Het gaat hier om een waarschuwingsbord!!! En niet om een bord waardoor badgasten bekeurd kunnen worden omdat ze daar zwemmen!! Nogmaals, dit bord is geplaatst om badgasten te informeren en ernstige ongelukken te voorkomen. Ik hoop dat de daders doorhebben, dat zij medeplichtig kunnen zijn mocht er een fors ongeluk gebeuren.
Daarom de oproep om dit bord (anoniem) terug te brengen. Leg het terug of breng het naar het MFD in Zalk. Dan zorgen wij dat het weer geplaatst kan worden.

Tevens doen wij een oproep aan iedereen om al je vuilnis na een dag recreëren weer zelf mee naar huis te nemen. Om onderstaande toestanden te voorkomen (zie foto).

Zo hopen we dat zwemmen en recreëren bij de veerpont  voor iedereen weer leuk en veilig wordt.

Namens Dorpsbelangen,

Ray Haze