Uitje voor Oekraïnse en Zalker kinderen was top!

Vanuit de werkgroep Zalk helpt Oekraïne is een kinderuitje georganiseerd op dinsdag 3 mei jl. Doel was zowel de gastkinderen uit Oekraïne als de kinderen uit Zalk een gezamenlijk leuke activiteit aan te bieden. 25 mensen waren van de partij. Onder begeleiding van buddies en ouders was de bestemming Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Het was het een fijne dag, mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit het Ontmoetingsfonds van de gemeente Kampen.

Een verslag van een van de begeleidende buddies: “Woensdag 3 mei vertrokken wij vanaf het dorpshuis An de Steege in Zalk naar de Julianatoren in Apeldoorn. We waren met vijf auto’s en 25 mensen waaronder negen Oekraïense gasten uit Zalk. Het weer zat erg mee; het was een mooie zonnige dag. Vanaf het moment dat we binnen kwamen waren de kinderen niet meer te houden.

We hebben snel even twee picknicktafels in beslag genomen voor jassen, tassen, etc. Dit was een plek waar de kinderen weer bij elkaar konden komen voor een hapje en een drankje. Na heerlijk rondkijken en spelen hadden we een gezellige en lekkere lunch. Daarna konden de kinderen en sommige ouders nog genieten van alle attracties.

Samen spelen
Mooi was het om te zien dat de kinderen uit Zalk met de Oekraïense kinderen samen aan het spelen waren. Om 17:45 uur waren we weer terug in Zalk, na een super gezellige dag voor zowel de kinderen uit Zalk maar zeker voor onze Oekraïense kinderen die in Zalk wonen.”

Dit is waar de werkgroep Zalk helpt Oekraïne op hoopte. Met dank aan de hulp van vrijwilligers en ouders om dit uitje tot een succes te maken en het Ontmoetingsfonds van de gemeente Kampen.

N.B. Het idee was aanvankelijk naar een zwembad te gaan maar niet alle Oekraïense kinderen bleken een zwemdiploma te hebben. De keuze om het programma om te gooien en naar het kinderpretpark Julianatoren te gaan, bleek een schot in de roos te zijn.