Toolkit voor ontwikkeling woonerven Zalk

Bericht van Elisabeth Ekker, Gemeente Kampen, 8 april 2020

Toolkit(werkpakket) voor ontwikkeling woonerven Zalk

 

Vanwege deze bijzondere tijd waar we allemaal mee te maken hebben, kon de bewonersavond van de gemeente Kampen op 30 maart over de woningbouw ontwikkeling in Zalk niet doorgaan. Het was de bedoeling om via een interactieve workshop met bewoners en gemeente te praten over wat voor omwonenden belangrijk is als het gaat om de verdere ontwikkeling van de kleinschalige woonerven. Met behulp van deze input wil de gemeente Kampen een kaart met randvoorwaarden maken, waarmee vervolgens de CPO groep verder kan.

 

Toolkit (werkpakket)

Om het proces van participatie op een goede wijze voort te zetten, heeft de gemeente Kampen een toolkit ‘ontwikkeling woonerven Zalk’ bedacht. Deze toolkit (werkpakket) wordt binnenkort bezorgd bij de omwonenden van de woningbouwlocaties. Met deze toolkit (werkpakket) kunnen zij thuis aan de slag en toch op een actieve manier deelnemen. Door de spelregels van de toolkit (werkpakket) te volgen kunnen omwonenden op een moodboard(ideale woonomgeving) aangeven hoe zij de ontwikkeling voor zich zien. Door een foto van het eindresultaat naar de gemeente Kampen te sturen, ontstaat een goed een beeld van wat voor omwonenden belangrijk is en waar zij en de CPO-groep rekening mee kunnen houden.

 

Reacties online

Na 1 mei worden de reacties online gezet, zodat voor iedereen zichtbaar is wat het opgeleverd heeft.

Nadere informatie over dit proces en waar u dit straks online kunt vinden volgt na 1 mei.

 

Op deze manier is het toch mogelijk om de ontwikkeling door te laten gaan, zodat woningbouw in Zalk in de nabije toekomst gerealiseerd kan worden.