Theater in Zalk; Laurel & Hardy

Stichting Suus gaat 1 voorstelling geven in ons Dorpshuis “An de Steege”, zie ook de agenda van de site. Zaterdag 22 oktober om 20 uur.

Laurel en Hardy (De dikke en de dunne) wie kent ze niet, het beroemdste komische duo uit de film geschiedenis.
Stan Laurel (1892-1957) en Oliver Hardy (1915-1951) speelde mee in ruim 400 films. Als duo speelde ze in 107 films waarvan 29 zonder tekst. Tussen 1921 en 1951 werden hun films in Amerika maar vooral in Europa vertoond en nog steeds zijn ze geliefd bij
kinderen en volwassenen.
Er werden over de hele wereld fanclubs opgericht waarvan er nu nog steeds veel bestaan. In Nederland zijn er nog vier actief. Er verschenen ruim 40 boeken over hun films en prive leven.

In onze voorstelling hebben we niet geprobeerd on scenes uit hun films na te spelen, maar gebruiken wel hun bekende maniertjes. Laurel en Hardy in de afkickkliniek is ontstaan vanuit improvisaties en ideeën. Zo zijn er vijf scenes ontstaan met een minimum aan tekst (Silent movies), en vier met tekst (Talkies).
Stan en Ollie hebben diverse echtgenoten gehad en Stan is zelfs hertrouwd. De laatste vrouw van Stan was Ida en van Ollie Lucille. In onze voorstelling brengen Ida en Lucille Stan en Ollie naar de kliniek vanwege overmatig drankgebruik.
Tussen de scenes worden er liedjes gezongen uit de hun films.

De scenes zonder tekst worden ondersteund door pianomuziek en
de projectie herinnerd ons aan de Silent movies.

Namens Stichting Suus,
Frans Leenderts