Snelheid in Zalk

Mensen maken fouten, maar ……………….

Mensen maken fouten maar hoe het afloopt, bepaalt u zelf met de snelheid waarmee u rijdt. Aan deze uitspraak moest ik denken toen op het Inloopspreekuur weer een inwoner uit Zalk zijn zorgen uitte over de snelheid waarmee sommige automobilisten of motorrijders in Zalk rijden. En dan gaat het niet alleen over de bestelbusjes van DHL, AH en dergelijke.

Helaas zien en horen we ook dat inwoners van Zalk zelf zich niet aan de snelheid houden en met soms 60 of 70 km per uur Zalk inrijden waar 30 km per uur is toegestaan. De snelheid in Zalk is al regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de vergaderingen van Dorpsbelangen. Dat heeft geresulteerd in het plaatsen van bloembakken bij het MFD. Helaas met te weinig resultaat!!

Vandaar dat we als Dorpsbelangen nogmaals bij alle dorpsgenoten erop aandringen zich aan de toegestane snelheid te houden. En hopelijk hoeven we niet eerst te wachten op een (ernstig) ongeluk. Die paar seconden die je ermee wint, zijn dit toch niet waard??

Of zoals er in het campagnefilmpje wordt gezongen: Geen haast, ik neem de tijd, doe gewoon lekker rustig aan. Voorzichtig rijden maakt de buurt blij. Ofwel, iedereen kan een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer.

Dus daarom doet Dorpsbelangen nogmaals een dringend beroep op alle inwoners, om zich aan de toegestane snelheid te houden!!

Namens Dorpsbelangen Zalk,

Ray Haze

In de van Vleutenstraat hebben ze het slim en ludiek aangepakt. Dag en nacht staat er politie om de snelheid in de gaten te houden.