Samen in actie voor Oekraïne

Beste dorpsbewoners,

Vanuit het dorp is er een idee ontstaan om te onderzoeken of het mogelijk is vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen opvangen. Er zijn al enkele gezinnen die aangegeven hebben dit te willen én te kunnen doen! Bij de realisatie hiervan willen wij samenwerken met Takecarebnb.
Deze organisatie brengt gastgezinnen en vluchtelingen met elkaar in contact via een zorgvuldig matchingsproces. (voor meer info: takecarebnb.org)

Middels deze oproep willen wij inventariseren of er (meer) gezinnen zijn die mogelijkheden hebben, op welke manier dan ook, voor opvang.
Wij kunnen ons hierbij heel goed voorstellen dat u vragen heeft. Deze hebben wij zelf immers ook!
Daarom ook dit gezamenlijk initiatief: niemand weet hoe lang het gaat duren en samen houd je het langer vol.

Wij willen u vragen om ons uiterlijk aanstaande dinsdagavond kenbaar te maken of u een mogelijkheid heeft voor opvang en dat ook zou willen. U kunt dit doen door een email te sturen naar avdweerd@solcon.nl of neemt u contact op met
Margreet van der Weerd, 06-36068479 of
Tella van der Weerd, 06-24271135.

Tot slot: wij begrijpen dat er ook dorpsbewoners zijn die op een andere manier graag een steentje willen bijdragen. Daarover informeren wij u later meer. Op dit moment ligt de prioriteit bij de inventarisatie van de opvang.

 

Wij houden u op de hoogte via deze Facebook pagina en via de Nieuwsbrief Zalk.