Presentatie hulptransporten naar Oekraïne op 27 mei

Maandag 27 mei a.s. vertellen Alfred Aarten en Gerjan Wieling over hun transporten met hulpgoederen naar Oekraïne tot vlakbij het front. Ze brengen daar voedsel, medische materialen zoals verband, ziekenhuisbedden, generatoren en nog veel meer naar mensen die dat keihard nodig hebben. Half april was het 54e transport naar plaatsen als Cherson, Odessa, Charkov en Zaporizija. Alfred vertrekt 9 mei weer voor een rit en Gerjan begin juni dus ze zullen hun verhaal houden precies tussen hun reizen in. De werkgroep Zalk helpt Oekraïne wil graag een podium bieden aan dit bijzondere initiatief. Iedereen is van harte welkom deze avond bij te wonen (wel even aanmelden s.v.p.).

Programma 27 mei:
20:15 uur: Inloop
20:30 uur: start programma met een kort intro waarna Alfred en Gerjan hun verhaal gaan vertellen. Na een muzikale afsluiting is er ruimte om na te praten.
Locatie: Ned. Geref. Kerk, Burgemeester van Vleutenstraat 18 in Zalk

Update: 23 Oekraïners in Zalk en nieuwsbrief #7
Eind april verspreiden we de 7e nieuwsbrief Zalk helpt Oekraïne huis-aan-huis in Zalk. Je kunt deze ook online lezen op deze website, net als voorgaande edities. In de 7e nieuwsbrief staat de laatste stand van zaken rond de opvang van mensen in ons dorp en een interview met het uit Oost-Oekraïne afkomstige gezin Hrabovskiy dat sinds de zomer van 2023 in ons dorp verblijft en deels in februari jl. is gearriveerd.

Oekraïense workshop bakken
Zaterdagmiddag 22 juni a.s. willen enkele Oekraïners uit Zalk een culturele middag organiseren. Onderwerp is de Oekraïense keuken en vooral het bakken van lekkere taarten en koeken. Houd je van bakken en lijkt het je leuk hierbij aanwezig te zijn? Geef dan vast je belangstelling door. Dan weten we of er voldoende deelnemers zullen zijn.

Namens de werkgroep Zalk helpt Oekraïne

N.B. Lees voor meer informatie het interview met Alfred op pagina 3 in de eerdere nieuwsbrief van de werkgroep Zalk helpt Oekraïne.