Nieuwsbrief 6 Zalk helpt Oekraïne: 26 Oekraïners in Zalk

Het is alweer even geleden dat we vanuit de werkgroep Zalk helpt Oekraïne een bericht hebben gedeeld over hoe het gaat met de opvang van mensen uit Oekraïne die op de vlucht zijn voor de voortdurende oorlog. Op dit moment verblijven 26 Oekraïners in ons dorp: 13 volwassenen en 13 kinderen tot en met 18 jaar. Wat fijn dat we dit als dorp voor deze mensen kunnen doen!

Ondertussen is er best veel te vertellen over het wel en wee van onze gasten. Daarom brengen we vlak voor de kerstdagen huis-aan-huis onze zesde nieuwsbrief rond waarin onder meer te lezen is over de opvang van mensen uit Oekraïne in Zalk. Bovendien publiceren we twee interviews: Eén met Valentyna die samen met haar stiefvader Vasili even terug was in Oekraïne dit najaar. Daarnaast spreken we dorpsgenoot Alfred Aarten (zie foto) die op 26 november jl. voor de 10e keer een transport met hulpgoederen tot een paar kilometer van de frontlinie in de Donetsk-regio bracht. Tot slot blikken we terug op twee activiteiten die op zaterdag 16 december in of vlakbij Zalk plaatsvonden: een poppenspel en een museumbezoek.

De nieuwsbrief is natuurlijk ook online te lezen.

De werkgroep Zalk helpt Oekraïne wenst alle dorpsgenoten in Zalk fijne feestdagen toe!

 

N.B. Kijk voor meer informatie over het initiatief mensen uit Oekraïne in Zalk op te vangen op de infopagina Zalk helpt Oekraïne.