Nieuws van de dorpsbieb November 2023

Er zijn weer nieuwe aanwinsten in de bieb! Dank voor de inbreng!

   

Om te beginnen is er een bijzondere serie binnengekomen met verhalen over mensen uit deze streek, met veel mooie foto’s. Je krijgt inkijkjes in een persoonlijk en sober leven, in een andere tijd.  Het was hard werken, maar zoals we tegenwoordig zouden zeggen, de mensen waren zelfredzaam. Veel handige gebruiken zijn helaas in de vergetelheid geraakt. En wie kent misschien nog Lubbertus van der Velde van de Voskuilerdijk, of Mienemeu uit Oosterwolde?

De afdeling streekromans is weer aangevuld met diverse titels van bekende schrijfsters.

En ook bij de overige literatuur is er weer volop nieuws. Bijvoorbeeld twee nieuwe titels van Hendrik Groen. Of het bijzondere “Hokwerda’s kind” van meesterverteller Oek de Jong. Een overrompelende liefdesroman, die een duistere flonkering bezit, waarin de grens tussen haat en liefde onscherp is, en voortdurend wordt overschreden. Lin Hokwerda groeit op in Birdaard, aan de Dokkumer Ee. Ze is haar vaders oogappel, maar hij is onbetrouwbaar en wreed. Op haar tiende verhuist ze met haar moeder naar Amsterdam, waar ze zich stort op het tafeltennis. Nadat ze met de topsport gebroken heeft, gaat ze op zoek naar een ‘gewoon’ leven. Maar ze is getekend door de ervaringen van haar kindertijd.

Ook “Het geheim” van Anna Enquist verdient het zeker om gelezen te worden. Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig door ziekte gedwongen werd haar carrière op te geven. Wanneer hij weet dat ze zich heeft teruggetrokken in een dorpje in de Pyreneeën stapt hij in zijn auto met het vaste voornemen haar te zoeken. Heden en verleden wisselen elkaar af in Het geheim.

We wensen je weer veel leesplezier! Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent? Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl