Nieuws van de dorpsbieb Maart 2024

Voor degenen die van de bestsellers van de Zeven Zussen genoten hebben, ligt er nu een mooi vervolg: de twee trilogieën van Nora Noberts.
Elke keer drie boeken in een band, met een doorlopende verhaallijn. Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van deze boeken wordt gezegd: Geweldig mooie boeken, meeslepend, je kunt alles om je heen vergeten.

Verder nieuw in de bieb een boek van Sebastiaan Chabot, lid van de familie die onlangs het Boekenweek geschenk heeft geschreven. Het verhaal met de mooie titel “ De slaap die geen uren kent” gaat over vier generaties binnen één familie die ieder op hun eigen manier verlangen iets gedenkwaardigs te doen, uit angst niet te worden herinnerd.

De Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar John Coetzee heeft “In Ongenade” geschreven. Het is een persoonlijk verhaal én het gaat over de geschiedenis van een natie, het recht op het land en de macht om dat recht uit te oefenen. Coetzee oordeelt niet. In zekere zin zijn de personen allemaal producten van die geschiedenis – dader en slachtoffer tegelijk. Ze zijn niet in staat de situatie wezenlijk te veranderen, maar – de een meer dan de ander – wel degelijk bij machte met eigen de keuzes de beste vorm van leven voor zichzelf te creëren.

Dan komt Judith Visser met een autobiografische roman over leven met autisme. Een boek dat beeldend en levendig van binnenuit beschrijft wat er nu precies in het hoofd omgaat van iemand met autisme. De hoofdpersoon Jasmijn praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Tot slot nog een boek van John Grisham, die elk jaar weer een nieuwe thriller schrijft: “Het eiland”. Dit boek houdt het midden tussen een roman en een thriller, de personages worden wat meer uitgediept in het verhaal.

 

We wensen je weer veel leesplezier! Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent? Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl