Nieuws van de dorpsbieb December 2023

Helaas is de bijzondere serie boeken met verhalen over mensen uit deze streek, nog steeds niet teruggekomen. Wat jammer dat er nu niet veel meer mensen van kunnen genieten!      Ik doe een dringend beroep op degene die ze meegenomen heeft, om ze weer terug te brengen.

  

Er zijn ook deze keer mooie boeken bijgekomen.  Een greep uit de stapel:

Een boek waar veel lezers naar uitkijken: het laatste deel van de serie De zeven Zussen is nu ook in onze bieb te leen!

En een aantal gloednieuwe familieromans van de christelijke uitgeverij De Banier. Je kunt ze herkennen aan de vlinder bovenaan de rug van de boeken.

Aanraders zij twee mooie romans van Marcel Möring, waarvan in een recensie stond: Hij is zonder twijfel een van de meest scherpzinnige auteurs van deze tijd en heeft de meeste verbeeldingskracht.

Drie spannende thrillers van de volgende bekende Scandinavische schrijvers; Jorn Lier Horst, John Adderley en Unni Lindell.

Een bijzonder boek is de dubbelroman van Jeanette Walls: Het glazen kasteel en Ontembare paarden. Een waargebeurd en ontroerend verhaal, in het ene deel verteld door een grootmoeder en in het andere deel verteld door een kleindochter.

Ook het nieuwste boek van Suzanna Jansen (schrijfster van het Pauperparadijs) verdient aandacht: De omwenteling of de eeuw van de vrouw. In de afgelopen eeuw veranderde het leven van vrouwen sterk – en daarmee dat van ons allemaal.

Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoe de strijd verliep om te worden behandeld als gewoon mens. Een meeslepende roman die uitnodigt nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen en voor mannen!

We wensen je weer veel leesplezier! Vergeet je niet je naam in het logboek te schrijven als je een boek leent? Heb je nog een boeken die je kwijt wilt? Stuur dan een berichtje naar Annette de Boer, olijf32@kpnmail.nl