Nieuwe mensen uit Oekraïne in Zalk en nieuwsbrief

In de nacht van 14 op 15 juni jl. is een nieuw gezin gearriveerd in Zalk. Zij hebben hun intrek genomen in de vrijgekomen unit bij de boerderij. Zij zijn nu nog met vier personen (twee kinderen) en binnenkort arriveert een derde kind. Zij wonen daar voorlopig met één andere persoon uit Oekraïne van wie de verwachting is dat ze in juli terugreist naar Kyiv. We hopen van harte dat het nieuwe gezin in Zalk de nodige rust en veiligheid vindt op afstand van de oorlog.

De vrijwilligers die de taallessen verzorgen kijken op welke manier ze de nieuwe mensen hierbij kunnen betrekken. Ze hebben inmiddels te maken met flinke niveauverschillen in het leren van de Nederlandse taal.
Eén van de jonge kinderen van het nieuwe gezin mag af en toe de Oranjeschool bezoeken om vast wat kinderen in het dorp te leren kennen. Qua onderwijs lijkt het erop dat de meeste Oekraïense kinderen ook na de zomer in Kampen naar school gaan om onder andere de Nederlandse taal te leren.

Nieuwsbrief
Vrijdag 24, zaterdag 25 en maandag 26 juni is huis-aan-huis weer een nieuwsbrief bezorgd door de werkgroep Zalk helpt Oekraïne. Hierin staat informatie over de stand van zaken rond het opvangen van mensen uit Oekraïne in ons dorp. Daarnaast vertelt een van onze jongere gasten over haar ervaringen in de oorlog en de te maken keuzes in haar leven.