Natuur in en rond Zalk

“Dit kleine ventje is de grootste schrik voor de vogels in uw tuin…”

Afgelopen  vrijdag (22 januari) is  natuurfotograaf Herman van der Hart begonnen met de eerste van een reeks korte presentaties over de NATUUR IN EN ROND ZALK.
In de loop van meer dan 20 jaar heeft hij een enorme hoeveelheid beeldmateriaal bij elkaar gefotografeerd, in vele uithoeken van de wereld maar zeer zeker ook in en rond Zalk, waar hij met Ellie woont aan de van Dijksweg. In deze vervelende tijd met een virus wat ons behoorlijk op onze plek vast pint, leek het hem leuk om eens naar de natuur dichtbij huis te kijken. De eerste uitzending gaat daar dan ook letterlijk over, namelijk: hoe krijgen we vogels in onze tuin en wat kunnen we dan eventueel verwachten. In deze uitzending vertelt hij onder meer waardoor de grote paniek wordt veroorzaakt die, met name in de winter, in verschillende tuinen in ons dorp regelmatig aanwezig is.

In de volgende uitzendingen komen er weer andere zaken aan bod, waarbij het altijd gaat over de natuur in zijn algemeen. De foto’s die hij vertoont zijn allemaal in deze periode van het jaar gemaakt.

 

Vrijdagavond, 20:00 uur, is er Zalker RTV. Kijk (live!) mee via  de site Link : RTV-Zalk, Hier komt ook een link naar “Uitzending gemist..” om achteraf de uitzendingen te kunnen bekijken.