Laatste woonunit bijna klaar en bijzondere gift

De grote woonunit die net buiten de dorpskern bij een particulier is geplaatst is bijna klaar! De laatste hand wordt gelegd aan de inrichting en de eerste gast voor deze locatie heeft zich zondag 5 juni gemeld in Nederland. Het is de verwachting dat een groot gezin zijn intrek zal nemen in deze woonunit. Wanneer zij arriveren is nog niet helemaal duidelijk.

Nieuwsbrief huis-aan-huis
Afgelopen weekend is huis-aan-huis een nieuwsbrief verspreid, bij alle woningen in Zalk. Hierin staat de stand van zaken qua het opvangen van mensen in ons dorp en het voorbereiden van de laatste woonunit. Ook kunt u in de nieuwsbrief een interview lezen met een van de families die in de woonunits bij het multifunctioneel dorpshuis verblijven. Interessant om een indruk te krijgen van de achtergrond van onze tijdelijke dorpsgenoten. Daar doen we het allemaal voor.

Bijzondere gift van ‘Zalk naar de Alpe’
Waar dorpsgenoten met enorm veel inzet geld hebben ingezameld om hun inspanningen op de Alpe d’Huzes te laten sponsoren, hebben zij € 1.000,00 geschonken aan de werkgroep Zalk helpt Oekraïne. Wat zijn we daar ontzettend blij mee!!

Informatieavond Zalk helpt Oekraïne op 27 juni
Maandag 27 juni vindt om 20:00 uur de volgende informatiebijeenkomst plaats voor inwoners van Zalk. Als werkgroep praten we u dan graag bij over de laatste ontwikkelingen, regelingen die inmiddels gelden en hoe we naar de komende maanden kijken. Inloop met koffie en thee is vanaf 19:45 uur; locatie is wederom het multifunctioneel dorpshuis in Zalk.

Borrel voor vrijwilligers Zalk helpt Oekraïne op 18 juni
Zaterdag 18 juni organiseert de werkgroep Zalk helpt Oekraïne een borrel voor alle vrijwilligers die zich hebben ingespannen voor de gasten die in ons dorp verblijven. Wat is er onvoorstelbaar veel werk verzet en dat gebeurt nog steeds! Deze opvang kunnen we alleen realiseren door zo’n brede inzet. Locatie is Broeksteeg 13a en de borrel duurt van 16:00 tot 18:00 uur. Hebt u iets betekend voor onze gasten uit Oekraïne? Van harte welkom!