Interesse voor de EHBO cursus?

Dag dorpsgenoten,

Het is tijd om ons dorp veiliger te maken met meer EHBO’ers. Daarom wordt er een basiscursus EHBO georganiseerd. De cursus bestaat uit 2 zaterdagochtenden klassikale scholing. De data hiervoor wordt later bekend gemaakt, afhankelijk van de aanmeldingen.

Vanuit veel verzekeringen wordt een basis- EHBO cursus vergoed. Wanneer de verzekering je EHBO cursus niet vergoed, dan mogen de kosten ingediend worden bij Dorpsbelangen.

De cursus bevat informatie over bijvoorbeeld: bewusteloosheid, letsel aan spieren/botten, verstikking/verslikking, AED handhaving en actieve bloedingen. Als je deze cursus hebt gevolgd ben je officieel gecertificeerd als EHBO’er. Mocht je je certificaat willen behouden dan mag je elke 2 jaar een korte herhalingscursus volgen.

Dus geef jij bijvoorbeeld leiding aan een vereniging of speel je een belangrijke rol in bijvoorbeeld de kerk of een jeugdclub? Ben je veel actief in grote groepen? Dan raden we je zeker aan om je in te schrijven voor de basis EHBO cursus. Er is ruimte in de cursus voor 10 tot 12 personen. Tien personen is tegelijkertijd het minimum om de cursus door te laten gaan. Mocht je geïnteresseerd in de cursus zijn, mail dan je aanmelding dorpsbelangzalk@gmail.com

We hopen natuurlijk op veel reacties om ons dorp rijker te maken met EHBO’ers.

Vriendelijke groet,

Anne Westrik- Boom, secretaris Dorpsbelangen Zalk.