Inleveren van oude mobiele telefoon en inktcartridge voor een goed doel!

Een bericht via Gerri van der Stouwe. Klarinne uit IJsselmuiden verzamelt oude mobieltjes en inktcartridges voor een goed doel.

Hebt u nog oude mobieltjes en inktcartridges? lever het in, in het hal van het Dorpshuis “An de Steege” tot en met half december 2018!

Misschien kent u dat gevoel wel: je koopt een nieuw mobieltje en bewaart die oude nog even voor later. Maar dan blijkt dat dat ding jaren in een la blijft liggen en er niets meer mee gebeurt. Dat overkomt iedereen. Maar als u wilt krijgt u nu de kans om uw oude mobieltje in te leveren voor een goed doel of eigenlijk twee goede doelen.

Het eerste is de stichting Light for the World, een stichting die zich inzet voor mensen met een handicap in Azië en Afrika. Zij zorgen ervoor dat gehandicapte kinderen naar school gaan en zoveel mogelijk werk vinden. Want in ontwikkelingslanden tellen deze mensen vaak niet mee. Ouders schamen zich er vaak voor dat ze een gehandicapt kind hebben en willen het het liefst verstoppen. Voor elke mobiel die u inlevert krijgen wij 3 euro die we ten goede laten komen aan onze stichting.

Het tweede doel is het milieu. Van de grondstoffen van een oud mobieltje kan weer een nieuwe worden gemaakt en dit verkleint de milieubelasting en ook de kinderarbeid omdat de metalen voor de mobieltjes vaak door kinderen uit mijnen moeten worden gehaald. Dit kunnen we met elkaar, in elk geval gedeeltelijk, voorkomen. Dus gaat u eens op zoek in kasten en laden en u vindt vast nog het een en ander.

Namens het team van Light for the World:

Klarinne Labooy (vrijwilligster).