Informatie jaarwisseling 2023-2024

(bericht gemeente Kampen)

Een vuurkorf of vuurton neerzetten tijdens de jaarwisseling? Meldt deze voor 22 december aan!

Tijdens de jaarwisseling kunnen in de openbare ruimte vuurtonnen en vuurkorven gebruikt worden, bijvoorbeeld op de stoep of de weg. Als je een vuurkorf of vuurton wilt stoken in de openbare ruimte, moet je hiervan wel een melding doen. Dit kan via de website via deze link: https://www.kampen.nl/melding-vuurton-of-vuurkorf. Een vuurton of vuurkorf mag bij de eigen woning of een aangewezen carbidschietlocatie worden neergezet, maar wel op ten minste 5 meter afstand vanaf een gevel. Denk ook aan het gebruik van schoon hout of snoeiafval om rookoverlast te voorkomen. Op de website staan ook nog andere voorwaarden voor het plaatsen van een vuurton of vuurkorf.

 

Afgelopen jaarwisseling is veel schade ontstaan aan asfalt door het plaatsen van een vuurton of vuurkorf. Dat willen we graag voorkomen en daarom doen we een beroep op iedereen! Plaats een vuurton of vuurkorf niet op het asfalt als er een andere plek is waar de vuurton veilig kan staan. Bij plaatsing van de vuurton of vuurkorf op een verharde ondergrond (bijvoorbeeld de stoep) moet deze op extra tegels of trottoirbanden of vergelijkbaar materiaal worden geplaatst met een minimale afstand van 10 centimeter van de grond, dit ter bescherming van de ondergrond.

 

Een contactpersoon is herkenbaar

In de APV hebben we geregeld dat contactpersonen herkenbaar moeten zijn. Vanuit de gemeente is daarom een reflecterende band voor de arm geregeld zodat ook inwoners weten wie de contactpersoon is en ze terecht kunnen als ze een vraag hebben. Het Schuttersgilde heeft van mij een doos met banden meegekregen, maar het is ook mogelijk om het bandje op het gemeentehuis op te halen. Als je een band op het gemeentehuis wil halen, neem even contact met mij op.

 

Mochten er nog aanvullende vragen en/of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag!

 

Met vriendelijke groet,

 

Désirée Roelse

Adviseur openbare orde en veiligheid

Gemeente Kampen