Heel Zalk in de gemeente Kampen, Groeit en Bloeit 

(bron: Gemeente Kampen)

Beste Groendoeners, bewoners, buurten, maatschappelijke organisaties en ondernemers opgelet!
Willen jullie met de nationale vrijwilligersdag van NLdoet met jullie straat, vereniging of buren, bijdragen aan heel Kampen groeit en bloeit?
Laat het ons weten, dan helpen wij jullie om jullie groene initiatief of idee tot een succes te maken.
Zo kun je meedoen:

 

1.Het aanvragen van financiën voor het vergroenen en opfleuren van je straat/buurt tijdens NL doet kan vanaf nu; donderdag 16 en vrijdag 24 november a.s.
Buren, buurtinitiatieven en maatschappelijke organisaties kunnen met ondersteuning van Groene Loper Kampen tot 350 euro aan financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 15 en 16 maart 2024 de straat of buurt te vergroenen.
Denk hierbij aan meer bloemen in saaie boomperken of aan meer kleur en groen op grijze muren, door het planten van bloeiende klimplanten.
Ook buren/buurten zonder rechtsvorm kunnen via Groene Loper Kampen een aanvraag doen. Wij regelen dan een tijdelijke rechtsvorm voor jouw initiatief. (Met ‘rechtsvorm’ bedoelen we een stichting of vereniging b.v.)
Het aanvragen van financiën via Groene Loper Kampen kan op twee momenten:
Op 16 november  (tussen 16:00 – 19.30 uur) en op 24 november (tussen 16:00 – 19:30 uur) zit het kernteam Groene Loper klaar in café eetkamer ‘De Tijd’, Broederstraat 17 in Kampen om samen met jullie een aanvraag op te stellen en in te dienen. Laat je even weten als je komt?

 

2. Groenbezig subsidieregeling kleinschalige aanplant (fruit-)bomen. 

Samen met je buren, vrienden of collega’s je omgeving vergroenen door (fruit-)bomen te planten in de straat, in openbare tuinen of op andere publieke plekken? Volgend jaar al appels, pruimen of peren eten uit eigen buurt? Dat kan middels de subsidieregeling van de Provincie Overijssel! Hiermee kunnen kleine plant-projecten met een maximum van 300 euro betaald worden. Staan jullie al klaar met schop en werkhandschoenen en kunnen jullie niet wachten om een aantal bomen een plekje te geven in de buurt? Lees dan gauw verder uit welke bomen je kunt kiezen en hoe deze aan te vragen:

https://groenbezig.nl/subsidieregeling-bomen-2023

Let op: als het gaat om het planten van bomen in de openbare ruimte dan is het verplicht om hierover contact op te nemen met de Gemeente Kampen. Dat kan bijvoorbeeld via de Wijkverbinders: https://www.kampen.nl/wijkverbinders

Ben je al lid van onze Facebook-groep en volg je ons al op Instagram?

 

Op naar een groener Zalk in de gemeente Kampen!

 

Vriendelijke groeten,

Het kernteam Groene Loper Kampen