Grote mijlpaal voor nieuwbouw Zalk: bestemmingsplan onherroepelijk

Een grote mijlpaal voor Zalk en vooral voor alle bouwers van CPO Zalk. Het bestemmingsplan van erf 4 en erf 5 is definitief, ofwel: onherroepelijk. De afgelopen periode lag het bestemmingsplan opnieuw ter inzage. Er is geen beroep ingediend bij de Raad van State. Dit betekent dat er niets meer gewijzigd kan worden aan het plan. En daar zijn alle CPO-leden ontzettend blij mee. Het huis waar zij al lang op wachten is zo een grote stap dichterbij gekomen.

Een onherroepelijk bestemmingsplan betekent dat de eerste stappen naar bouw gezet kunnen worden. De gemeente Kampen houdt zich op dit moment bezig met de aanbestedingen voor het bouwrijp maken. De bouwers zijn volop bezig met de afronding van hun plannen en, voor zover nog niet gedaan, naar het vinden van de juiste vakmensen voor hun huis. Deze maand vindt in opdracht van CPO Zalk sonderen (bodemonderzoek) van de grond plaats.

 

Laatste hobbel: de steenuilen

De (hopelijk) laatste hobbel is het plan dat ingediend is bij de provincie Overijssel om te voldoen aan de natuurwetten rondom de steenuilen. Aangezien er binnen een straal van 200 meter steenuilen leven, was het nodig een ontheffingsverzoek in te dienen. Dit ontheffingsverzoek ligt daar al enige tijd. De verwachting is dat er binnen 2 maanden een uitspraak komt. Onderdeel van dit plan is compensatiegrond voor de uil in de directe omgeving.

 

Verdere planning

De gemeente Kampen verwacht in september dit jaar te kunnen starten met het bouwrijp maken van de grond. Eerder kan niet in verband met het broedseizoen van de steenuilen. Het bouwrijp maken neemt ca 4 maanden in beslag.

 

Meer weten over CPO Zalk? Kijk dan op deze pagina: Woningbouw Zalk – Het dorp Zalk

(Maart 2024)