Gewijzigde Zuid Route Laarzenpad Zalk

Eindelijk is het zover. De gewijzigde Zuid Route van het Laarzenpad heeft zijn beslag gekregen. Na maanden van voorbereiding, verkrijgen van goedkeuring, inkoop van materialen en het uitzetten en plaatsen van de bewegwijzering is dit gedeelte nu klaar om gelopen te worden.

De route loopt nu onder langs de Zalkerdijk vanaf de fam. Blok tot aan de parkeerplaats Buckhorst en gaat vervolgens via de Buckhorsterlaan over het erf van Buckhorst om via het bomenlaantje uit te komen aan de dijk. Vervolgens linksaf onderlangs de dijk tot aan de fam. Blok. Daarna de dijk oversteken en linksaf de route vervolgen tot aan de picknickbank.

Wij hebben getracht de bewegwijzering, in de vorm van de bekende routepaaltjes, zo logisch mogelijk te plaatsen zodat u de weg niet kwijt zult raken.

In het traject aan de Buckhorst-zijde zijn vier zgn. step-overs geplaatst. Deze zijn uitgetest door een aantal jongere – en oudere wandelaars en zijn veilig bevonden.

Wij willen er nogmaals uitdrukkelijk op wijzen dat honden niet toegestaan zijn op het gedeelte vanaf het erf Buckhorst tot en met de fam. Blok en vice versa. Dit is duidelijk aangegeven op de info-bordjes op de routepalen.

Wij hopen dat u met veel plezier dit vernieuwde gedeelte van het Laarzenpad zult lopen.

 

Namens Dorpsbelangen Zalk

Lucas Frijlink en Ray Haze.

(NB: nieuwe folder van het Laarzenpad beschikbaar, lees meer…)