Genomineerden Kamper Vrijwilligersprijs 2021 bekend. Ook een team vrijwilligers uit Zalk!

30 november 2021

Wie gaan er met de felbegeerde Kamper Vrijwilligersprijs 2021 vandoor?
De zes genomineerden – drie in de categorie ‘individu’ en drie in de categorie ‘groep’ – zijn bekend. Vorige week ging juryvoorzitter wethouder Jan Peter van der Sluis bij ze langs om ze persoonlijk te feliciteren met de nominatie. Zij wachten nu met spanning op de bekendmaking die plaatsvindt volgende week dinsdag 7 december op de nationale Dag van de Vrijwilligers.
De bekendmaking is digitaal te volgen via kampen.nl/vrijwilligersprijs, TV IJsselmond, KampenOnline of op ons facebookkanaal. Aansluitend gaat de wethouder bij de winnaars langs om hen te feliciteren en hen de prijzen persoonlijk te overhandigen.

In Zalk  werd het team van Tafeltjes Dek-je positief verrast!

De vrijwilligers van Tafeltje Dek-je uit Zalk, die al zo’n 30 jaar eten rondbrengen bij mensen in Zalk die zelf niet meer kunnen koken. De maaltijden worden vijf dagen per week bezorgd bij vaak alleenwonende ouderen die gebonden zijn aan een rolstoel of rollator. Een mooie bijkomstigheid is dat de ouderen op die dagen een praatje hebben en mogelijke eenzaamheid gesignaleerd kan worden door de vrijwilligers.
“De jury is onder de indruk van het initiatief Tafeltje Dek-je in Zalk dat al dertig jaar bestaat en dat de vrijwilligers tijd vrij maken om ook een praatje te maken met de kwetsbare inwoners van Zalk”, uit het juryrapport.

(Bron: www.kampen.nl/nieuws/wie-verdient-de vrijwiliigersprijs-2021)

7 december 2021

Op 7 december werd de Kamper-vrijwilligersprijs bekend gemaakt, helaas niet voor het Zalk. Wel een terechte vermelding van het team uit Zalk, middels deze nominatie van een grote blijk van waardering!!!

(Bron: www.kampen.nl)