EHBO cursus

Dag dorpsgenoten,

Het is tijd om ons dorp veiliger te maken met meer EHBO’ers! Daarom wordt er een basiscursus EHBO georganiseerd. De cursus bestaat uit 2 ochtenden klassikale scholing; op 2 en 30 september 2023 van 8.30u tot 13.30u in het MFD Zalk. De cursus wordt gegeven door Wim Fidder, hij werkt vanuit het bedrijf Ideaalinstructies uit IJsselmuiden. Vanuit veel verzekeringen wordt een basis- EHBO cursus vergoed. Wanneer de verzekering je EHBO cursus niet vergoed, dan mogen de kosten ingediend worden bij Dorpsbelangen. De prijs van de cursus bedraagt ongeveer 120 euro.

De cursus bevat informatie over bijvoorbeeld: bewusteloosheid, letsel aan spieren/botten,
verstikking/verslikking, AED handhaving en actieve bloedingen. Als je deze cursus hebt gevolgd krijg je een EHBO-boek om je kennis te kunnen herhalen en ben je officieel gecertificeerd als EHBO’er. Mocht je je certificaat willen behouden dan mag je elke 2 jaar een korte herhalingscursus volgen.

Dus geef jij bijvoorbeeld leiding aan een vereniging of speel je een belangrijke rol in bijvoorbeeld de kerk of een jeugdclub? Ben je veel actief in grote groepen? Dan raden we je zeker aan om je in te schrijven voor de basis EHBO cursus! Er is ruimte in de cursus voor 10 tot 12 personen. Mocht je geïnteresseerd in de cursus zijn, mail dan je aanmelding met NAW-gegevens, telefoonnummer en e- mailadres naar dorpsbelangzalk@gmail.com

We hopen natuurlijk op veel reacties om ons dorp rijker te maken met EHBO’ers.

Vriendelijke groet,
Anne Westrik- Boom, secretaris Dorpsbelangen Zalk.