Eerste gasten voor units bij mfd in Zalk

Vrijdagavond 1 april zijn de eerste gasten voor de units bij het multifunctioneel dorpshuis (mfd) aangekomen in Zalk. Ze hadden een lange reis achter de rug met vertraging in Duitsland door de sneeuwval. Het gaat om een groot gezin: twee ouders en zes kinderen. Ze zijn warm verwelkomd door leden van de werkgroep Zalk helpt Oekraïne, buddy’s die eerste aanspreekpunt zullen zijn voor het gezin, een pastor en een arts uit IJsselmuiden. We hopen dat het gezin een rustige ‘landing’ heeft in ons dorp en zich thuis zal voelen.

De units waren begin van de avond helemaal klaar en de toiletunit buiten (voor ’s nachts) beschikt inmiddels ook over een wasmachine, direct bij de units. In het mfd is bovendien een droger aanwezig.

Mooi om dit met ons allen te kunnen doen. Al die gezichten uit ons eigen dorp die allemaal een deel van het werk op zich konden nemen. Daardoor zijn de eerst kale units getransformeerd in woonruimten die comfortabel zijn, beschikken over een eigen keukentje, nette bedden (helemaal nieuw compleet met extra dekens) en een eethoek. Wat bijzonder dat we zoveel spullen voor niets van bedrijven ontvangen maar ook van mensen uit het dorp en uit IJsselmuiden. Hartelijk dank daarvoor!

Nog meer gasten
Laat op de avond zijn nog twee mensen als gast ontvangen bij een gastgezin in het dorp. Dit alles in samenwerking met de werkgroep Hulp4Oekraïne uit IJsselmuiden. Een bekend gezicht zien we weer vaker in het dorp, Gera van Pijkeren, die jarenlang aan het Kerkplein in Zalk woonde. Zij regelt veel voor IJsselmuiden qua inrichting van woningen en plaatsing van gasten.

Oproep: geen vuurwerk afsteken!
Soms is er een feestelijke reden om wat vuurwerk af te steken. Voor mensen uit Oekraïne roept vuurwerk een heel andere associatie op, dat zult u begrijpen. Verzoek is voorlopig geen vuurwerk af te steken. Wilt u deze vraag delen met uw omgeving?

Donaties
Donaties blijven welkom via de volgende rekening: NL06 RABO 0325 7080 02, t.n.v. penningmeester Ned. Geref. Kerk te Zalk en Veecaten o.v.v. ‘Zalk helpt Oekraïne’. Dit is een zogenaamde ANBI-rekening, waardoor uw giften aftrekbaar van de belasting zijn. De penningmeester van de kerk is bereid rekeningen giften en betalingen van de werkgroep te administreren. Veel dank daarvoor.