Een taart van de gemeente Kampen; Zilver voor Zalk!

Zilver voor Zalk!

 

Het dorp Zalk heeft de tweede prijs in de wacht gesleept bij de Europese Dorpsvernieuwingsprijs. Wijkwethouder voor Zalk, Richard Boddeus ging op pad met taart om Zalk namens de gemeente te feliciteren met dit mooie resultaat. Voorzitter van Dorpsbelangen Zalk, Ray Haze nam de taart en de felicitaties in ontvangst namens alle dorpsbewoners.

 

Deze zilveren onderscheiding is een prachtige erkenning voor de inzet van alle inwoners van Zalk. Ook als gemeente zijn wij trots op deze prestatie.”, aldus Richard Boddeus.

 

In oktober bracht een internationale jury een bezoek aan Zalk. De jury prees de gemeenschapszin en inclusie in het dorp. Een klein stukje uit het juryrapport: Zalk Nederland, heeft geen brug, Zalk is de brug! De brug als symbool van samenhang. Het multifunctioneel dorpshuis “An de Steege” is een synoniem van de sterke gemeenschapszin, de gastvrijheid en de drive om als dorp verder te komen. Op indrukwekkende en ook omzichtige wijze wordt het volledig door vrijwilligers uit gerecyclede materialen opgetrokken.

De hoofdprijs gaat naar Stadtschlaining, Burgenland, Oostenrijk. De prijzen worden aankomend voorjaar in Beieren uitgereikt.

 

(Bron: site gemeente kampen, www.kampen.nl)