De actualiteit van het hoge water in de IJssel ter hoogte van Zalk

Actualisatie Hoog Water woensdag 10 januari 2018 

De IJssel.

Het waterpeil op de Rijn heeft vandaag bij Lobith de hoogste waterstand van +14.70 nap bereiken. Dat is 80 cm minder dan de verwachting van vorige week.

Deze verlaging werkt ook door in de verwachtingen voor ons gebied. We blijven dan ook in fase 1.  Dit betekent dat de inzet van de vrijwillige dijkbewaking niet nodig zal zijn. Vandaag liepen er diverse mensen door het dorp, vanwege deze controles.


Een wel tussen kerkplein en Burg v Vleutenstraat, thv het “kerkepad”.

De afgelopen dagen zijn op de bekende locaties zandvoerende wellen (zie de foto) geconstateerd. Deze worden door onze waterkeringbeheerders nauwlettend in de gaten gehouden. Her en der wordt nu het waterpeil van de dijksloot opgevoerd om tegendruk te geven.

Op de site van www.wdodelta.nl  is een belevingskaart te vinden waarop veel informatie is te vinden over het hoge water. Deze kaart wordt geactualiseerd wanneer er nieuwe meldingen zijn.

 

Ook is gisteren aan het eind van de middag het crisisteam bij het waterschap afgebouwd tot slechts een klein aantal medewerkers. Wel blijven we tot na het weekend in fase 1 of wel  de alert-fase.