765 bomen erbij in Zalk?

Bomen zijn goed voor de natuur, voor mensen en voor het klimaat. Ze zorgen bijvoorbeeld voor meer insecten, schaduw en verkoeling en ze leggen CO2 vast. Bovendien zorgen ze voor een mooi landschap, waar we in en rond ons prachtige dorp ook erg van genieten.

Daarom is de provincie Overijssel een actie gestart voor het aanplanten van meer bomen. 1,1 miljoen om precies te zijn: voor elke inwoner één.

 

Iedereen kan aan deze actie mee meedoen door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website www.iedereeneenboom.nl. Maar ook als je grond beschikbaar wilt stellen of je een projectidee hebt voor het aanplanten van bomen kun je dat aanmelden op de website. De organisaties die de actie ondersteunen kijken dan hoe ze je verder kunnen helpen.

 

Heeft u een initiatief waar iedereen in het dorp van kan profiteren of waar meerdere mensen dorpsgenoten aan mee kunnen doen? Of komt u er niet uit op de website? Neem dan even contact met ons op via dorpsbelangzalk@gmail.comZalk heeft 765 inwoners, dus wie weet hebben we er over een paar jaar 765 bomen bij in en rond ons dorp!

Dorpsbelangen Zalk
Hero Klinker